FRACTIONAL REMODELING (anti-rimpel) of Ematrix

De “MATRIX” is een “fractional” laser en staat voor een non-ablatieve fractionele behandeling voor anti-rimpel en remodelling van littekens.
Door de combinatie van gefractioneerde diode laser en de bi-polaire radiofrequentie gaat men op een veilige en niet-invasieve manier diepere rimpels en littekens remodelleren.

Doelstelling is om het huidoppervlak niet te beschadigen (non-ablatief) en om de thermale energiebanden (v. Diode-laser + RF) in zeer fijnen stralen (gefractioneerd) in de diepe dermis te brengen met minimale effecten voor de oppervlakkige dermis (cooling op huidoppervlak). De gefractioneerde wondjes diep dermaal zetten een remodelleerproces in gang en de onbeschadigde weefsels (healingreservoir) helpt voor een sneller herstel zonder “down-time”.

Indicaties zijn:                        

  • rimpels
  • ingevallen littekens
  • verkleinen van de poriën
  • en huidversteviging door rimpelreductie.

De behandeling wordt door de meeste patiënten goed verdragen. Elke puls kan pijnlijk aanvoelen door de diepe warmtegloei (piektemperatuur kan > 60° C zijn). Voor extra comfort kan er bij zwaardere instelling de Syncercool gebruikt worden. Van zodra men de pulsaties stopt is de pijn dan ook verdwenen. Mogelijks kan lokale zwelling of erytheem nog enkele uren te zien zijn maar er is geen verstoring van de dagelijkse activiteiten door herstelperiode.

Men dient 4 à 5 behandelingen uit te voeren met 3 à 4 weken interval en gezien het werkingsmechanisme van de celvernieuwing en remodellering van het collageen zullen de rimpels en weefseldepressies geleidelijk vanuit de diepte minder zichtbaar worden.

Bij uitvlakking van een litteken is het eindresultaat bekomen. Om het bekomen resultaat te behouden wordt een onderhoudsbehandeling aanbevolen om de 4 à 5 maanden (voor rimpels).

Er zijn geen nadelige effecten op lange termijn te verwachten. Als veiligheidsnormen voor laserbehandeling dient de patiënt zonexposie of zonnebaden te vermijden 1 week voor of na de behandeling.

Dit schrijven is bedoeld om de informatie te overlopen die nodig is om een bewuste keuze te maken om al dan niet een fractionele laserbehandeling te laten uitvoeren.

Tijdens de voorafgaande consultatie kunnen de juiste indicatiestelling worden besproken als ook de bepaalde contra-indicaties alsook alternatieven zoals het aanvaarden van de huidige toestand of meer invasieve technieken.

Aarzel niet om bijkomende informatie te vragen.