VELASHAPE, alternatief voor niet-chirurgische liposuctie

De VelaShape is het eerste niet-invasief medisch toestel, klasse II goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van cellulitis en contour reductie (m.a.v. verminderen van lokale vetophopingen) en omtrekverlies.

Uit de resultaten van de klinische studies bleek dat er een meetbare afname is in de vetlagen en duidelijke verstrakking in de huidstructuur met minder cellulitis (sinaasappelhuid).

Werkingsmechanisme van de VelaShape is door een revolutionaire conbinatie van vier technieken:

1° Radiofrequentie voor lokale vetreductie en contourreductie én huidverstrakking;
2° Infrarood voor de aanpak van vetten en verbeterde doorbloeding (cellulitis);
3° Depressomassage: door vacuüm worden verklevigen losgemaakt;
4° Mechanische massage door rollers voor palper-rouler voor de drainage van de vetten, vocht en afvalstoffen.

Dus de combinatie van infrarode en bipolaire radiofrequentie energieën verwarmen op juiste diepte de huid en onderhuise vetweefsel binnen de beoogde behandelingszone. De doelgerichte verhitting zorgt voor een veilige en effectieve warmte-overdracht op het vetweefsel. Hierdoor verhoogt het metabolisme in de vetcel en zullen de vetkamers in omvang afnemen.

Resultaat is

  1. omtrekafname met ook contour- en vormverbetering van de behandelde zone;
  2. geleidelijke verstrakking van het huidoppervlak met zichtbare vermindering van cellulitis;
  3. door stimulatie van de collageensynthese zal op de plaatsen waar vet-reductie gebeurt ook de huid nog verder opspannen in de maanden volgende op de behandelingen.

Volgende lokalisaties kunnen behandeld worden:

  1. buitenkant dijen (rijbroek)
  2. binnenkant dijen en knieën
  3. regio boven de knieën
  4. flanken (love handels)
  5. buikzone
  6. achterwerk
  7. binnenkant bovenarmen

De behandeling wordt door de meerderheid als pijnloos zelfs relaxerend ervaren. Voelt aan als stevige diepe warme massage.

Op gevoelige zones (binnenkant knieën, binnenkant bovenarmen) kan het eerder onaangenaam maar toch een te verdragen nijpend gevoel zijn.

Na de behandeling zijn er normaal gezien geen ongemakken meer.
Een matige tijdelijke roodheid, gepaard gaande met een gevoel van warmte binnenin, zijn de nodige signalen om te bewijzen dat de behandeling tot zijn eindpunt verricht werd. Nadien wordt u nog gemasseerd met een anti-cellulitis crème of verstevigende of lipo-reductie crème naargelang de indicatie.

Arbeid en sporten kan onmiddellijk hervat worden.

Normaal worden de behandelingen (gemiddeld 6 -> 10) om de week uitgevoerd. Naargeland het beoogde resultaat kunnen nadien maandelijks of om de 3 maanden onderhoudsbeurten  uitgevoerd worden.

Tijdens de behandelingsweken wordt aangeraden om veel water te drinken (min. 1,5 l./d) Dit om de afvalstoffen van de vetverbranding beter te draineren.

Het is ook wenselijk om algemeen het gewicht onder controle te houden. Daarom worden de patiënten bij de eerste behandeling gewogen en ze zullen metingen gebeuren, indien gewenst foto’s genomen worden.

Elke week wordt de patiënt opnieuw gewogen.

Deze zijn bedoeld om de evolutie te beoordelen en de resultaten objectief te kunnen inschatten.

Hoewel bijna steeds verbetering kan gerealiseerd worden bij een juiste indicatiestelling kan soms de mate van verbetering moeilijk ingeschat worden. Op basis van het werkingsprincipe van het toestel, de op congressen voorgestelde resultaten en eigen ervaringen sinds begin blijkt dat meer dan 95 % van de patiënten een bevredigend resultaat behaalt.

Dit schrijven is bedoeld om de informatie te overlopen die nodig is om een bewuste keuze te maken om al dan niet een VelaShape figuurcorrecte te laten uitvoeren.